- Het inscheuren van het plastic vel van de verpakking van beleg (kaas, hesp, salami, ...)
Hierdoor ontstaat er sneller uitdroging of schimmelgroei van/op het voedsel - Het wak worden van chips en cornflakes
Dit zou kunnen verholpen worden door een luchtdichte afsluiting - De bubbels die uit de frisdranken gaat
Door druk verlies en de nieuwe lucht die in de fles komt door het gieten vervliegt de CO2
in de frisdrank sneller
Ik heb dan nog een voorstel tegen voedsel verspillen. Maar hierbij wil ik niet de verpakking veranderen maar de rekken in de winkels. Het is de bedoeling dat de mensen niet meer opzoek kunnen gaan naar het product met de langste houdbaarheidsdatum. Een beetje als een "automaat principe" je neemt aan wat je krijgt.
Bij de feedback heb ik de 4 problemen besproken en werden er meteen keuzes gemaakt in welke richting ik moet uitgaan. Het eerste probleem i.v.m. het inscheuren van de plastic folie werd zeker niet aan geraden omdat er al veel oplossingen zijn voor deze problemen maar omdat deze soms wat duurder kunnen uitvallen willen sommige producenten deze niet toepassen.
Het tweede probleem met het wak worden van gedroogd eten, had ik een idee om de verpakking vacuüm te laten trekken na gebruik door een ingebouwd systeem. Dit werd ook afgeslagen omdat deze verpakking te duur zou worden t.o.v. het product zelf.
Het derde probleem was om de CO2 langer in frisdrank te behouden. Dit was een goed idee. Ik wou de dop veranderen om zo weinig mogelijk lucht in de fles te krijgen waardoor de CO2 minder snel gaat vervliegen. Ik moest opletten voor hoe het op tafel staat, in de frigo en functioneer als fles.
Het aanpassen van de winkel rekken was een leuk idee maar moeilijk om te verwezenlijken omdat de winkels niet graag hun rekken aanpassen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten